02 september 2006

De kiezing'n

Ook in Zulte zijn er binnenkort verkiezingen. Plakploegen zijn al op stap geweest, en CD&V heeft zijn website eindelijk online gekregen. Tesamen met N-VA trekken ze op 8 oktober naar de kiezer. Tegenstander en eeuwige opposant in Zulte is de VLD. VLD heeft samen met s-p-a onder de naam VLD-Open een lijst ingediend. Vlaams Belang en Groen! dienen geen lijst in, de eerste is hier nog nooit opgekomen, Agalev heeft dan weer de vorige gemeenteraadsverkiezingen niet overleeft. Een heel programma bij elkaar schrijven, een lijst vullen met enthousiaste mensen, en dan niet verkozen raken, het een en het ander en is nie plezant.
De huidige burgemeester hangt zijn sjerp aan de wilgen, en de voorman van de VLD is naar hoger sferen verhuisd (geef toe, gouverneur van Oost-Vlaanderen, er zijn erger jobs). De ideale mix, dus, om een verkiezingsstrijd op het scherp van de snee te zien. CD&V heeft verschillende kandidaten voor de burgemeestersstoel, de VLD ziet Sophie Delaere al als burgemeesteres naar voor. En de anderen zullen wellicht al heel blij zijn als ze hun kandidaten in de gemeenteraad krijgen.
CD&V, al aan de macht sinds de fusie van 1977, heeft een aantal zaken verwezenlijkt, hoewel een aantal zaken nog beter kunnen. Zulte is een van de meest bosarme gemeentes in Vlaanderen, een voortrekkersrol speelt Zulte evenmin op sociaal vlak of voor e-government. De oude website is nog maar heel recent vervangen door de huidige frisse webstek. Heel wat voetpaden zijn ook echt wel aan vervanging toe, en fietspaden zijn op veel plaatsen niet te vinden. Maar wie weet wat ze nog van plan zijn de komende zes jaar, ik wacht hun programma af. Dat van VLD-Open moet ook nog toekomen, trouwens. Nog even geduld, dus.

Labels: ,